Επίσκεψη στο κτήμα

Ανακαλύπτοντας τον οινοτουρισμό…

Το Κτήμα Παλυβού εγκαινιάζοντας μία νέα εποχή, εστιασμένη στην ανακάλυψη εκείνων των εμπειριών, που θα προσφέρουν στον επισκέπτη μία τελείως διαφορετική νότα στην τουριστική του περιπλάνηση, σας προσκαλεί στο φιλόξενο οινοποιείο του, στην Αρχαία Νεμέα.

Μόλις 127χλμ – μία ώρα από την Αθήνα, στον δρόμο από Κόρινθο προς Ναύπλιο και Τρίπολη, στην περιοχή της Νεμέας, βρίσκεται ο μεγαλύτερος αμπελώνας των Βαλκανίων, το «Μπορντό της Νοτιοανατολικής Ευρώπης», με αμπελοκαλλιέργεια 25.000 στρεμμάτων.

800 μέτρα από τον επιβλητικό αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Νεμέας βρίσκεται το Κτήμα Παλυβού, ένα μικρό και φιλόξενο οινοποιείο χτισμένο μέσα στον ιδιόκτητο αμπελώνα.

Ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσετε την διαδικασία παραγωγής του κρασιού με το φημισμένο όνομα Νεμέα, είναι να μας ακολουθήσετε σε μια διαδρομή που περνάει μέσα από τον αμπελώνα και την αμπελοοινική καλλιέργεια, εκεί όπου όλα ξεκινούν, συνεχίζει στο οινοποιείο και εξελίσσεται στην αίθουσα παλαίωσης του κτήματος με τα 300 δρύινα βαρέλια Γαλλικής και Αμερικάνικης δρυός.

Ωράριο λειτουργίας
Οκτώβρη με Μάρτη | Δευτέρα- Κυριακή 09.00- 17.00
Απρίλη με Σεπτέμβρη | Δευτέρα- Κυριακή 10.00-18.00

1

Περιήγηση

στους ιδιόκτητους αμπελώνες του Κτήματος Παλυβού

Σε μικρή απόσταση από το οινοποιείο εκτείνονται οι αμπελώνες του Κτήματος. Η αναδρομή στους μύθους και στην ιστορία της Νεμέας θα σας μεταφέρουν στο ένδοξο παρελθόν ενώ η επαφή με την φύση και το αμπέλι θα σας επαναφέρουν στο σήμερα. Εδώ θα σας διηγηθούμε όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του terroir της Νεμέας αλλά και την μοναδικότητα του Αγιωργήτικου.

2

Ξενάγηση

στο χώρο παραγωγής

Στην συνέχεια μεταβαίνουμε στις εγκαταστάσεις του χώρου παραγωγής όπου σας παρουσιάζουμε τον μηχανολογικό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται και τα στάδια οινοποίησης από την παραλαβή των σταφυλιών μέχρι και την εμφιάλωση.

3

Σεμινάριο

γευσιγνωσίας στην αίθουσα παλαίωσης

Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου θα μυηθείτε στα μυστικά του κόσμου του κρασιού.

4

Γευστική

δοκιμή των κρασιών μας

Ακολουθεί η πιο απολαυστική νότα της επίσκεψης σας στο οινοποιείο μας με την γευστική δοκιμή των βραβευμένων κρασιών του κτήματος από γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες.

5

Γεύμα

στο οινοποιείο

Απολαύστε ένα απόλυτα ελληνικό γεύμα συνοδευόμενο αρμονικά με τα κρασιά του κτήματος (κατόπιν συνεννόησης και για τουλάχιστον 10 άτομα).

6

Δυνατότητα

αγοράς των αγαπημένων σας κρασιών

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο υποδοχής λειτουργεί κατάστημα λιανικής πώλησης όπου μπορείτε να προμηθευτείτε όλα τα κρασιά του κτήματος με έκπτωση καθώς και εκλεκτά τοπικά προϊόντα αλλά και αξεσουάρ κρασιού.

Κριτικές